sluikstort_sterrebeek.png

Groot sluikstort in Sterrebeek

din 15 jan 2019

De gemeente Zaventem is andermaal het slachtoffer geworden van sluikstorters. Dit keer ontsiert een enorm sluikstort een terrein langs de Oude Keulseweg in deelgemeente Sterrebeek. Het afval leidt tot wrevel tussen de gemeente en het Agentschap Wegen en Verkeer, dat eigenaar is van het terrein. 

Van vuilniszakken en houten planken tot meubels, speelgoed en zelfs koelkasten. Het sluikstort langs de Oude Keulseweg neemt serieuze proporties aan. Dat bevindt zich net naast het op- en afrittencomplex van de E40 in Sterrebeek. Het braakliggend stuk grond is al langer een 'hotspot' voor sluikstorters.

De gemeente Zaventem heeft dan ook al meermaals gevraagd om het terrein af te sluiten. Dat wordt door Agentschap Wegen en Verkeer gebruikt als breekwerf waar materialen en gronden worden gestockeerd als er werken in de buurt zijn. Eerder werden al betonblokken geplaatst aan de ingang van het terrein en de bermen verhoogd zodat het terrein minder toegankelijk is. Maar dat houdt de sluikstorters dus blijkbaar niet tegen.

Agentschap Wegen en Verkeer heeft een aannemer de opdracht gegeven om het terrein op te kuisen en nadien opnieuw ontoegankelijk te maken. Maar de gemeente Zaventem wil hier voorlopig geen breekwerf meer, zeker zolang er geen goede afsluiting met een poort is. Het is niet duidelijk of Agentschap Wegen en Verkeer aan die eisen wil voldoen.