zuiddag_2017.jpg

Hélène en Britt interviewen Dieter Guldemont (Affligem) voor Youca

don 19 okt 2017

Hélène Cosijn en Britt Peeters, beiden leerling aan het Ikso in Denderleeuw en woonachtig Affligem, interviewden gsiteren Dieter Guldemont uit Affligem. Ze deden dat naar aanleiding van de Youca Action Day, de nieuwe naam van de vroegere Zuiddag. Dieter Guldemont is beter bekend als één van de talenten die deelnemen aan het VTM-programma The Voice. 

Op de Youca Action Day gingen meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren aan de slag voor een bedrijf, een organisatie, de overheid of een privé-persoon. Het loon dat ze daarmee verdienen steunt zowel een jongerenproject van Trias in El Salvador als 7 andere projecten in België.

Voor Hélène Cosijn en Britt Peeters werd het een spannende dag want zij mochten in opdracht van RINGtv Dieter Guldemont uit Affligem interviewen, één van de deelnemers aan het VTM-programma The Voice. Een puike prestatie, want aan het interview ging heel wat voorbereidend werk vooraf! Het interview vond plaats in jeugdhuis Stam X in Denderleeuw. Uiteraard waren Britt en Hélène benieuwd naar de ervaringen van Dieter Guldemont tijdens zijn deelname aan The Voice en peilden ze ook naar zijn verdere carrièreverwachtingen.