mountainbike.png

Halle krijgt drie uitgestippelde mountainbikeroutes

din 27 jan 2015

Na Beersel en Sint-Pieters-Leeuw zal ook Halle binnenkort drie uitgestippelde mountainbikeroutes aanbieden aan sportievelingen. De sportdienst is daar al acht jaar mee bezig, maar het ziet ernaar uit dat de routes nog dit jaar zullen worden ingereden.

 

 

'Het dossier liep niet van een leien dakje', vertelt schepen Michel Bellemans in De Standaard. Er zijn wel bijzonder veel mogelijkheden in Halle voor mountainbikers, maar alle mogelijke routes doorkruisen zones die eigendom zijn van het Agentschap voor Natuur en Bos. Het Agentschap is blijkbaar streng, vooral een passage door het Hallerbos leek lang niet haalbaar. 

Na jarenlang discussiëren hebben de sportdienst en het Agentschap voor Natuur en Bos een akoord bereikt. over drie uitgestippelde mountainbikeroutes. Eén van 10, één van 20 en één van 40 kilometer, over de drie deelgemeenten. Ze starten alledrie in het sportcentrum Start 65 in Buizingen. De stad zal aan Bloso vragen om de bewegwijzering op zich te nemen. Schepen Bellemans hoopt de routes nog dit jaar te kunnen openen voor de liefhebbers.