tractorsluizen.png

Halle plaatst tractorsluizen tegen sluipverkeer

zat 2 maa 2019

De stad Halle plaatst tractorsluizen in de Beertsestraat en de Pachtersweg. Die moeten het sluipverkeer tussen de Pepingse deelgemeente Beert en Halle stoppen.

De twee smalle straten worden vaak gebruikt door automobilisten die vanuit het Pajottenland richting Halle rijden en de files willen vermijden. Onder hen ook vele werknemers van Colruyt, de Pachtersweg loopt namelijk achter de site Dassenveld, de Beertsestraat komt uit op de Auguste Demaegthlaan, net voor de rotonde met de Bergensesteenweg.

Vier maanden geleden werd daarom een nieuwe verkeersregeling ingevoerd. Die bepaalde dat enkel bewoners, fietsers en landbouwvoertuigen nog gebruik mogen maken van de Beertsestraat en Pachtersweg. Maar omdat chauffeurs de verkeersmaatregelen regelmatig aan hun laars lapten, plaatst de stad Halle nu tractorsluizen.

Die moeten het sluipverkeer definitief uit beide straten weren en hinderen tegelijkertijd tractoren, voetgangers en fietsers niet. De plaatsing van de sluizen werd vooraf besproken met de veiligheidsdiensten en landbouwers uit de omgeving.