rock_affligem_1.png

Halle-Vilvoorde ontsnapt aan noodweer, enkele evenementen uit voorzorg afgelast

vrij 20 mei 2022

Ondanks de weersvoorspellingen en zelfs de opschaling naar code oranje, bleef onze regio vandaag gespaard van het aangekondigde noodweer. Dat bevestigt ook de Brandweerzone Vlaams-Brabant West. Door het voorspelde noodweer werden een aantal evenementen vandaag preventief afgelast, zoals Rock Affligem voor scholen en de Pajot Jogging voor 2.000 leerlingen in Lennik.

Gisteren kreeg de brandweer 140 oproepen te verwerken, vooral in de regio rond Opwijk en Halle, maar vandaag bleef het relatief rustig bij de hulpdiensten. Enkele evenementen werden wel afgelast uit voorzorg. Dat was onder meer het geval voor School Rock Affligem, waar vanmiddag meer dan 2.000 leerlingen het festival op gang zouden trappen. "Dit is een uitstel, geen afstel. We werken een alternatief uit voor het einde van dit schooljaar", zegt burgemeester Walter De Donder. "De rest van Rock Affligem gaat wel gewoon door. De voorspellingen zeggen dat het ergste voorbij is. Wat vanavond en morgen gepland is, kan dus gewoon plaatsvinden."

In Lennik werd ook de Pajot-Jogging afgelast. “Het KMI voorspelde zware onweders met hevige neerslag en krachtige rukwinden. In functie van de veiligheid van de 2.500 lopers werd daarom met de Lennikse scholen en het gemeentebestuur beslist om de Pajot-jogging af te gelasten”, klinkt het.