buitenring.jpg

Halle-Vilvoorde telt 21 zwarte verkeersknooppunten

vrij 6 dec 2019

Halle-Vilvoorde telt 21 zogenaamd zwarte punten, dat zijn onveilige verkeersknooppunten. In heel Vlaanderen zijn er dit jaar 314 zwarte punten geteld en dat zijn er opvallend meer dan vorig jaar.

De stijging van het aantal zwarte punten betekent niet dat er nu veel meer verkeersonveilige plaatsen zijn. Alles heeft te maken met een nieuwe telmethode. Zo wegen plekken waarbij ongevallen met zwakke weggebruikers gebeuren nu zwaarder door. Bovendien is de lijst dynamisch en wordt er jaarlijks herwerkt op basis van de ongevallencijfers.

In de top 10 van gevaarlijkste kruispunten in Vlaanderen staat één kruispunt uit onze regio: dat van de Buitenring, ter hoogte van Zaventem, met de oprit van de A3-snelweg richting Luik.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) zegt alles te willen inzetten om de zwarte punten weg te werken. Dat moet gebeuren door extra te investeren.

Onze redactie lijstte de 21 zwarte punten in onze regio op: 

[[{"fid":"87797","viewmode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","fieldfileimagealttext[und][0][value]":false,"fieldfileimagetitletext[und][0][value]":false},"type":"media","fielddeltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","fieldfileimagealttext[und][0][value]":false,"fieldfileimagetitletext[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]