Hallenaar schuldig aan moord op 'mémé'

din 23 maa 2021

Gaëtan Vandersmissen is door de volksjury schuldig bevonden aan de moord op de 80-jarige Louise Remy, de grootmoeder van zijn vriendin. Zij werd in de zomer van 2018 om het leven gebracht op haar flat in Halle. Na verpletterend bewijsmateriaal van de wetsdokter ging Vandersmissen vandaag in de assisenzaal in Leuven door de knieën.

Louise Remy werd in de nacht van 31 juli op 1 augustus met een dekentje verstikt. Eerder bleek ze ook zeven rake klappen in het gezicht gekregen te hebben. Na twee maanden kende het onderzoek een doorbraak. De rekeningen van Louise bleken voor een deel leeggehaald door Gaëtan Vandersmissen, de vriend van haar kleindochter.

Tussen het moment van de feiten en het proces raakte de verdachte alsmaar meer verstrikt in zijn web van leugens. Vandersmissens ging uiteindelijk door de knieën nadat de wetsdokter zijn versie van de feiten met verpletterend bewijsmateriaal resoluut van tafel veegde. De volksjury had drie uur nodig om Vandersmissen schuldig te bevinden aan moord. Morgen wordt de strafmaat bepaald. De Hallenaar riskeert levenslang.