Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hallerbos wordt verkeersvrij

Hallerbos wordt verkeersvrij

Het Hallerbos wordt verkeersvrij. Het stadsbestuur van Halle gaf gisteren groen licht voor de maatregel. Eerder hadden ook al het mobiliteitsplatform en de milieuraad positief advies gegeven.

Momenteel is het Hallerbos, dat zo’n 535 hectare groot is, enkel op zon- en feestdagen afgesloten voor auto’s en bromfietsen. Maar binnenkort wordt het bos permanent verkeersvrij gemaakt.

Een deel van Hallerbos geniet Europese bescherming en is dus een waardevol stuk natuur dat een belangrijke rol speelt in de versterking van de biodiversiteit. Gemotoriseerd verkeer is dan ook nefast voor de verdere ontwikkeling van dit waardevol bos. Regelmatig worden er ook reeën, uilen, haviken en andere dieren aangereden. Daarom wil de stad in samenwerking met het Agentschap Natuur & Bos het Hallerbos tegen volgend jaar verkeersvrij maken.

Dat betekent dat de Vlasmarktdreef, de Eikerendreef en de Lorkendreef binnenkort verboden terrein worden voor auto’s, bromfietsen, bestelwagens en ander gemotoriseerd verkeer. Die straten krijgen tegenwoordig ook heel wat sluipverkeer te verwerken. Om de wagens op te vangen zal er een aangepaste parking aangelegd worden ter hoogte van het Kapittel.