Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Handmade-in-Belgium-label voor bakkerij uit Hofstade

Handmade-in-Belgium-label voor bakkerij uit Hofstade

Bakkerij Van Eeckhout uit Hofstade, een deelgemeente van Zemst, heeft van UNIZO het Handmade-in-Belgium-label gekregen. Met dat label  wil de ondernemersorganisatie het ambacht in de kijker zetten. 

Van Eeckhout is een hippermoderne bakkerij waar het brood verdeeld wordt via automaten. Maar het brood zelf wordt gemaakt volgens een procedé dat de bakkerij al hanteert sinds de jaren ’20 van vorige eeuw. Een bereidingswijze die meer dan 24 uren in beslag neemt. Voor al die ambachtelijke inspanningen heeft de bakkerij nu het Handmade-in-Belgium-label gekregen van de Unie van Zelfstandige Ondernemers.

“We zijn heel erg trots dat we kunnen uitstralen dat we met een echte ambacht bezig zijn. Want het is niet omdat we enerzijds een modern en hip concept hebben er minder ambachtelijk te werk wordt gegaan”, reageert Lutgart Lyen van bakkerij Van Eeckhout achteraf.

Wie zelf eens een kijkje wil nemen achter de schermen van deze ambachtelijke bakkerij, kan dat op de 'Dag van de Smaakmakers' op zondag 28 juni. Maar ook vanavond al neemt RINGtv je mee op sleeptouw in het nieuws.

www.dagvandesmaakmakers.be