Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hardy krijgt maximumstraf

Hardy krijgt maximumstraf

Op de slotdag van het assisenproces in Tongeren is seriemoordenaar Renaud Hardy veroordeeld tot de maximumstraf: levenslang. Daarnaast wordt hij ook 15 jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. De 55-jarige Hardy werd gisteren aldoor de jury schuldig bevonden over de hele lijn.

De jury heeft de strengste straf uitgesproken, zoals de openbare aanklager deze voormiddag had gevraagd. De advocaat van Hardy pleitte vanmiddag nog dat er verzachtende omstandigheden waren, zoals Hardy's blanco strafblad en de ziekte van Parkinson. Maar de juryleden waren het daar niet mee eens en noemden Hardy in hun finale oordeel een ernstig gevaar voor de samenleving met een hoog risico op recidive. Hardy reageerde erg aangedaan op het vonnis en begon luid te huilen.

Hardy werd gisteren schuldig bevonden aan twee moorden, met verkrachting en foltering – waaronder de moord op zijn ex-vriendin Linda Doms uit het Zemstse Hofstade - en twee moordpogingen, waaronder die op actrice Veerle Eyckermans, eveneens uit Zemst. Aan de burgerlijke partijen- de nabestaanden en slachtoffers – moet Hardy een schadevergoeding betalen van 168.677 euro.