wittouckstraat.png

Herinrichting kruispunten Bergensesteenweg start midden augustus

maa 8 jul 2019

Op 19 augustus starten de voorbereidende werken voor de herinrichting van twee kruispunten aan de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. De eigenlijke herinrichting van de kruispunten is voorzien vanaf maart 2020. Die werken hebben intussen al zo'n jaar vertraging opgelopen.

De komende maanden worden de kruispunten van de Bergensesteenweg met de Georges Wittouckstraat en de Olmenlaan onder handen genomen. Tussen 19 augustus en 28 september worden de nutsleidingen aan beide kruispunten heraangelegd. 

Er wordt op beide kruispunten tegelijkertijd gewerkt. De eerste drie weken wordt er gewerkt in de richting van Brussel. Het verkeer zal dan moeten gebruik maken van één van de rijvakken richting Halle. Van 6 tot en met 28 september moet het verkeer richting Halle dan weer over een baanvak richting Brussel rijden. 

Tussen eind september en maart 2020 worden vervolgens alle huisaansluitingen overgekoppeld op de nieuwe aangelegde nutsleidingen. Door de voorbereidende werken loopt de eigenlijke herinrichting van de kruispunten intussen al zo'n jaar vertraging op. Die is nu voorzien vanaf maart 2020 en moet de doorstroming verbeteren en beide kruispunten veiliger maken.