stationsomgeving_halle.jpg

Herinrichting stationsomgeving Herne van start

maa 1 feb 2021

Vandaag start in Herne de herinrichting van de stationsomgeving. De omgeving wordt groener, veiliger en er komen meer parkeerplekken en fietsstalplaatsen.

Voor de werken slaan De Werkvennootschap, de gemeente Herne en de NMBS de handen in elkaar. “Vandaag is de parkeerdruk zeer hoog aan het station van Herne, met wildparkeren tot gevolg”, zegt schepen van Openbare Werken Lieven Snoeks (CD&V). “Naast een betere infrastructuur wordt het aantal parkeerplaatsen uitgebreid van 104 naar 152 plaatsen. Voor de fietsers wordt het aantal overdekte fietsstalplaatsen uitgebreid van 75 naar 112.”

Verhoogde fietspaden moeten automobilisten erop wijzen dat ze de stationsomgeving naderen. “Dat zal een vertragend effect hebben, wat de veiligheid ten goede komt”, aldus Snoeks. “Op vraag van de gemeente wordt ook het volledige stationsplein heringericht. De parkeerstrook voor het stationsgebouw verdwijnt en er komt heel wat groen in de plaats.”

De werken zullen wel wat verkeershinder met zich meebrengen. De Stationsstraat blijft tot en met april onderbroken voor het verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone wel steeds passeren, de rest zal plaatselijk moeten omrijden. Het doorgaand verkeer wordt via de grote verkeersassen in de buurt afgeleid. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werken tegen de zomer klaar.