Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

HERNE: Poelaert op één na ‘populairste’ politicus in Vlaanderen

HERNE: Poelaert op één na ‘populairste’ politicus in Vlaanderen

Kris Poelaert mag zich opmaken voor een vierde termijn als burgemeester in Herne. Met een monsterscore van 76,1% haalde zijn CD&V de absolute meerderheid binnen. Ook op persoonlijk vlak behoort hij opnieuw tot de populairste politici in Vlaanderen.

Om te weten wie de populairste is, wordt het aantal gekregen stemmen afgewogen tegenover het totaal aantal uitgebrachte stemmen in een gemeente. Daaruit blijkt dat Sandy Evrard uit het piepkleine Mesen de populairste politicus van Vlaanderen is. 66% van zijn dorpsgenoten hebben een bolletje achter zijn naam gezet.

Op de tweede plaats volgt Kris Poelaert. 6 op de 10 inwoners in Herne brachten een voorkeurstem uit op hun huidige burgemeester. Poelaert haalt 2.928 stemmen tegenover een totaal van 4802 uitgebrachte stemmen, ofwel 61%.

"Het is heel verwonderlijk dat je na 18 jaar burgemeester zijn nog altijd zoveel steun van je inwoners kan genieten. Dat kan je alleen maar door eerlijk te zijn, door oprecht te zijn en een rechte lijn te trekken, maar ook door een toekomst te bieden. Ik ben echt overweldigd door het resultaat," zei Poelaert zondagavond aan RINGtv.

Poelaert laat alle andere politici in de regio ver achter zich. Michel Doomst (34%) in Gooik, Kurt Ryon (33,5%) in Steenokkerzeel en Tim Vandenput (32%) uit Hoeilaart scoren ook hoog.