Hoeilaart wil overleg met buurgemeenten over gevaarlijke Waversesteenweg

vrij 14 nov 2014

De Waversesteenweg in Hoeilaart is bijzonder gevaarlijk voor scholieren, dat zeggen directie en ouders van de Sint-Clemensschool en Het Groene Dal in Hoeilaart. Volgens Hoeilaart is de toegenomen druk het gevolg van mobiliteitsmaatregelen die werden genomen in de buurgemeenten.  

Ondanks het feit dat de scholen zich bevinden in een zone 30 is de verkeerssituatie op de Waversesteenweg bijzonder gevaarlijk voor scholieren.  Enerzijds wordt het parkeerbeleid niet gerespecteerd door de ouders.  Anderzijds is het er bijzonder druk door het sluipverkeer dat uit Wallonië komt.  Nogal wat chauffeurs gebruiken immers de Waversesteenweg om de knelpunten op de E411 te omzeilen. 

De gemeente Hoeilaart erkent het probleem en wil nu met buurgemeenten Overijse, Rixensart en Terhulpen rond de tafel zitten om een oplossing uit te werken. Volgens de druivengemeenten is de toegenomen druk ook het gevolg van mobiliteitsmaatregelen in de buurgemeenten. Wanneer een gemeente haar centrum autoluw maakt dan verplaatsten de verkeersstromen zich uiteraard naar een buurgemeente. Hoeilaart hoopt dat dergelijke mobiliteitsmaatregelen in de toekomst beter op elkaar kunnen afgestemd worden.