Hofstade-Zemst maatje te groot voor Kapelle-op-den-Bos in het volleybal

zon 16 dec 2018

In de eerste divisie van het volleybal heeft Hofstade-Zemst met 3-1 gewonnen van Kapelle-op-den-Bos. De thuisploeg doet een goede zaak, want het stond voor de match al vijfde in de stand. Bij Kapelle-op-den-Bos, dat zesde stond, was de ontgoocheling na afloop groot.

In de eerste set zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar het is toch de thuisploeg die aan het langste eind trekt: 25-13 voor Hofstade-Zemst.

De tweede set begint goed voor Kapelle-op-den-Bos, dat een 8-4 achterstand kan ombuigen in een 8-9 voorsprong. Maar nadien nemen de thuisspelers weer het heft in handen. Hofstade-Zemst wint ook de tweede set, met 25-22.

De derde set is een spannende en op een gegeven moment staat het 23-24 in het voordeel van Kapelle-op-den-Bos. De bezoekers halen set 3 binnen met 24-26.

Ook de vierde set verloopt aanvankelijk evenwichtig. Maar dan scoort Hofstade-Zemst een aantal punten op rij. De thuisploeg loopt uit tot 20-12 en wint de derde set met 25-17.

Eindstand 3-1, een uitstekende zaak voor het pas gepromoveerde Hofstade-Zemst.