inbraak2.png

Inbraken zone AMOW met een vijfde gedaald

don 22 jan 2015

De intensieve acties van politiezone AMOW tegen woninginbraken hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen. Het aantal inbraken is het voorbije jaar immers met 20 procent gedaald. Het positieve resultaat is een opsteker want in 2013 noteerde de zone nog een triest record van 744 woninginbraken.

Na het dramatische jaar 2013 startte de politie van de zone Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel een actieplan om de inbraken terug te schroeven. Met succes want het aantal inbraakpogingen en effectieve inbraken daalden naar 587.

Dat blijft veel in vergelijking met het topjaar 2006. Toen noteerde de politie amper 256 inbraken. “Het zal een werk van lange adem worden om dat cijfer te benaderen maar de huidige werkwijze is een stap in de goede richting”, zegt commissaris Noens. 

Asse en Wemmel zijn het gevoeligst voor inbraken. In Asse werden er 300 gepleegd, in Wemmel. “De nabijheid van de Brusselse Ring en de verbindingsweg van Asse naar Dendermonde zijn daar niet vreemd aan”, verklaart Noens.   

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"25072","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"342","width":"610"}}]]