zwembad_kampenhout_vroeger_witloofveiling_300.jpg

Kampenhout dwingt voorwaarden witloofsite af met overeenkomst

vrij 22 maa 2019

Het gemeentebestuur van Kampenhout ondertekende op eigen initiatief een overeenkomst met de projectontwikkelaar die plannen heeft voor de voormalige witloofveiling. Dat schrijft Radio 2. Volgens de burgemeester zijn er strikte afspraken gemaakt, zodat de buurtbewoners zich geen zorgen meer moeten maken.

Een privé-ontwikkelaar wil een zwembad en een klein winkelcomplex bouwen op de oude witloofsite en kreeg daavoor al een omgevingsvergunning van de Vlaamse overheid. Volgens het gemeentebestuur van Kampenhout houdt die vergunning echter te weinig rekening met de gemeentelijke adviezen en dus ondernam de gemeente stappen.

Aan Radio 2 vertelde burgemeester Leaerts vanmorgen tot welk resultaat dat leidde. Zo wordt in de overeenkomst die gemeente en ontwikkelaar ondertekenden nu onder meer bepaald dat de site CO2-neutraal moet zijn, camerabewaking moet hebben en voldoende vuilnisbakken moet voorzien. Schendt de ontwikkelaar die voorwaarden, dan hangen daar dwangsommen van minstens 400.000 euro aan vast.

Dat er een zwembad komt op de site, is nog altijd niet zeker. De gemeente moet daarvoor nog altijd een partner vinden. Overleg met de omliggende gemeenten Boortmeerbeek en Herent leverde niks op, beide hebben geen interesse om mee te investeren in een zwembad. Kampenhout is nu op zoek naar een privé-investeerder.