Een trooststoel op de begraafplaats van Kampenhout

Trooststoelen op Kampenhoutse begraafplaatsen

zon 31 maa

Op de Kampenhoutse begraafplaatsen staan sinds kort trooststoelen. Wie een bezoek brengt aan een overleden dierbare, kan zo’n stoel bij het graf plaatsen en de tijd nemen om stil te staan en herinneringen op te halen.

Aan de ingang van de begraafplaatsen in Berg, Buken, Kampenhout-Centrum, Nederokkerzeel en Relst vinden bezoekers sinds kort twee trooststoelen. Die zijn te herkennen aan het bordje dat erop bevestigd is. Bezoekers mogen vrij gebruikmaken van de stoelen en ze aan de herdenkingsplek zetten waar ze in alle sereniteit willen verpozen.

Het gemeentebestuur nam het initiatief om op elke Kampenhoutse begraafplaats trooststoelen te plaatsen zodat bezoekers de mogelijkheid hebben om wat langer en vooral comfortabeler bij een graf te blijven. Mensen die een dierbare verloren hebben, kunnen op de stoel in alle comfort herinneringen ophalen, verbondenheid en troost zoeken.

De trooststoelen zijn stevig maar licht, en dus makkelijk verplaatsbaar. Om de orde op de begraafplaatsen te respecteren en ervoor te zorgen dat de stoelen steeds goed terug te vinden zijn, wordt aan bezoekers gevraagd om ze nadien weer op hun vaste plek aan de ingang neer te zetten.