Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Landbouwers ontvangen jeugdbewegingen met open armen

Landbouwers ontvangen jeugdbewegingen met open armen

De Boerenbond, KLJ en Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) gaan samenwerken om jeugdbewegingen een leuke zomer te bezorgen. Land- en tuinbouwers worden opgeroepen om gastheer te worden van een zomerkamp. "Jeugdbewegingen kunnen bijvoorbeeld kamperen op hun weides, maar ook leegstaande hangars, stallen of serres komen in aanmerking als kampplaats", zegt Sonja De Becker van Boerenbond.

Vorige week kregen jeugdbewegingen groen licht om onder strenge voorwaarden zomerkampen te organiseren. Buitenlandse kampen mogen echter niet en ook in verschillende delen in Luxemburg zijn jeugdbewegingen niet welkom door de Afrikaanse varkenspest. Heel wat jeugdbewegingen moeten daarom op zoek naar een alternatief. Boerenbond, KLJ en de Vlaamse overheid kijken daarvoor richting Vlaamse land- en tuinbouwers. Hen wordt gevraagd om hun bedrijf open te stellen voor jeugdbewegingen.

“De zomerkampen zullen er dit jaar anders uitzien, maar zullen niet minder onvergetelijk zijn. Veel leiders en organisaties zijn op dit moment volop met de organisatie bezig. Dit vraagt dit jaar extra aandacht gezien de krappe timing en de voorwaarden”, zegt Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V). "Ik ben dan ook erg dankbaar voor de helpende hand van onze land- en tuinbouwers. Een kamp laten doorgaan op een land- of tuinbouwbedrijf lijkt me een unieke belevenis en de ideale plek voor een fantastisch kamp.”