festivhalle.png

Lennik vreest voor overrompeling fuifgangers met oudejaar

din 30 dec 2014

Lennik vreest voor een overrompeling van fuifgangers met oudejaar. In het Pajottenland en de Zennevallei zijn heel wat traditionele eindejaarsfuiven van de kalender geschrapt. Lennik heeft daarom een bijzonder politiereglement goedgekeurd.

Na 40 jaar is in Gooik het doek gevallen over de traditionele eindejaarsfuif van Chrio Uidekrij in zaal Edele Brabant.  Ook in CC ’t Vondel in Halle wordt er dit jaar voor het eerst met oudejaar geen fuif georganiseerd. Lennik verwacht daarom een massa volk voor de New Years Party van de KLJ van Sint-Martens-Lennik, al 18 jaar een fuifklassieker. Die wordt dit jaar georganiseerd langs de Lombeeksesteenweg in Lennik. In de tent kunnen maximaal 2600 feestvierders terecht.  Maar gevreesd wordt dat veel meer fuifgangers zullen afzakken naar Lennik.  

De gemeente neemt het zekere voor het onzekere en heeft meer dan 20 agenten opgetrommeld. Ook zullen er drugshonden worden ingezet. Tot slot werd een bijzonder politiereglement goedgekeurd, bevestigt ons burgemeester Irina De Knop. Op en rond het fuifterrein van de KLJ zijn spuitbussen, vuurwerk en schadelijke stoffen verboden. En nergens in de gemeente mag men sterke drank op zak hebben of verkopen. Wie betrapt wordt riskeert een GAS-boete.

Naast Lennik wordt er in de regio ook nog een oudejaarsavondfuif georganiseerd in jeugdhuis Lewis in Sint-Pieters-Leeuw door de Chiro van Zuun.