Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lentejogging Dworp kan toch doorgaan

Lentejogging Dworp kan toch doorgaan

De 24ste editie van de Lentejogging Dworp kan morgen toch doorgaan. Lange tijd was dat niet zeker, omdat de organiserende Joggers van Beersel er begin dit jaar mee gestopt waren. Maar dankzij 3 andere loopclubs kan de jogging in het mooie Hallerbos morgen plaatshebben zoals gepland.

Met de joggers van Beersel leek ook de Lentejogging Dworp doorheen het Hallerbos te zullen verdwijnen. Maar daar dachten 3 loopclubs uit de regio anders over. Joggingclub Olympic Essenbeek Halle (200 leden), Joggingclub Oetingen (140 leden) en Joggingclub Leeuwerik uit Sint-Pieters-Leeuw (160) leden contacteerden elkaar en al snel beslisten ze dat zo'n prachtig sportief evenement niet van de kalender mocht verdwijnen.

Morgen heeft de 24ste editie plaats en de nieuwe organisatoren hopen dat het weer een succesvolle editie wordt met minstens 400 deelnemers. Aan de wedstrijd zelf verandert er niet veel, het parcours blijft min of meer hetzelfde.

Om 14.15 u starten de kinderen en de G-atleten. Om 14.40 u wordt het startschot gegeven voor de familie-run (4,7 kilometer) en om 15.15 u is er de 11,6 kilometer lange wedstrijd. 

Inschrijven kan in zaal Ons Huis, in Dworp. 60 vrijwillgers gaan het geheel in goede banen leiden.