lize_marke_dirigent.jpg

Lize Marke zegt podium vaarwel in Meise

zat 13 jun 2015
Woensdag heeft cultureel centrum De Muze in Meise een bijzonder optreden op de agenda staan: Lize Marke uit Wemmel zal er voor het laatst op het podium staan. 

Lize Marke uit Wemmel mocht in 1965 ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Ze zong er 'Als het weer lente is'. Ze is sindsdien altijd blijven zingen en optreden. Tot nu.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"31509","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"428","width":"610"}}]]

Lize Marke geeft zelf aan dat het optreden in de Muze komende woensdag haar laatste showoptreden zal zijn. "Mijn muzikale bezigheden liggen nu op een heel ander niveau", vertelt Lize Marke. "Ik ben al 15 jaar dirigent van het Okrakoor te Wemmel en sinds september 2013 ben ik dirigent van het Okra Kathedraalkoor Sint-Rombouts te Mechelen. Daar kan ik mij volledig muzikaal in uitleven met uiteraard religieuze muziek en prachtige klassieke stukken.
 
[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"31510","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"406","width":"610"}}]]
 
Wie Lize Marke nog eens wil zien zingen, moet dus woendsag in Meise zijn.