Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Londerzelenaar bedreigt jongeren die zoon beroofden

Londerzelenaar bedreigt jongeren die zoon beroofden

Een 54-jarige man uit Londerzeel is aangehouden voor poging tot moord. De man ging door het lint nadat zijn zoon het slachtoffer was geworden van een diefstal met geweld.

De feiten dateren van vorige week vrijdag en speelden zich af in de omgeving van de Molenstraat. “Nadat zijn zoon het slachtoffer was geworden van een diefstal met geweld, heeft de vader besloten om het recht in eigen handen te nemen”, bevestigt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde. “Hij is gewapend met een vuurwapen met zijn wagen op zoek gegaan naar de daders."

Rond half zeven zag hij twee jongeren, twee 16-jarigen uit Londerzeel waarvan hij vermoedde dat zij de daders waren, aan de bushalte in de Molenstraat staan. "Hij heeft hen bedreigd door een paar schoten te lossen om ze vervolgens proberen aan te rijden met zijn wagen. Beide jongeren zijn uiteindelijk een winkel binnengelopen en konden zo ontkomen", zegt Blondeau.

De verdachte heeft zelf de politie gebeld waarna hij werd opgepakt. "Hij werd ter beschikking gesteld van het parket en wegens poging moord bij de onderzoeksrechter voorgeleid. Deze heeft hem aangehouden”, aldus nog Blondeau.