parking_londerzeel.jpg

LWD Londerzeel hekelt heraanleg parking Egmont

don 25 sep 2014

Oppositiepartij LWD in Londerzeel stelt zich grote vragen bij de aanleg van een asfaltlaag op de huidige parking in het binnengebied Egmont. Volgens de partij is de investering nutteloos, omdat het terrein binnenkort verkocht wordt.

De huidige parking in het Egmont-binnengebied heeft  sinds begin deze week een nieuwe asfaltlaag. Volgens het gemeentebestuur waren er te veel putten in de ondergrond.  “Met een kleine investering van 6000 euro hebben we een propere asfaltlaag kunnen leggen.  Op die manier hoeft onze technische dienst niet meer bij elke regenbui uit te rukken om de putten in de parking te dichten”, zegt schepen van Openbare Werken Tom Troch. 

Maar volgens oppositiepartij LWD is het een nutteloze kost, net nu de gemeente het binnengebied wil verkopen. “Bovendien is het een onverantwoorde hoge uitgave”, zegt Conny Moons van oppositiepartij LWD.  “Volgens onze bronnen kost dit 17 000 euro.  De gemeente spreekt van 6000 euro, dus volgens ons kloppen deze cijfers niet”, aldus LWD

Maar volgens schepen Troch is de verkoop van de parking nog niet voor morgen en mag de gemeente niet lijdzaam toekijken tot de locatie één grote put is geworden.  En dat LWD beweert dat de parking 17000 euro heeft gekost noemt Troch pure desinformatie.  “Iedereen mag de boeken komen inkijken. Het gaat aan een prijs van 8 euro per vierkante meter en dat komt neer op 6000 euro”, aldus nog schepen Troch.