Inhuldiging van de groene speelplaats van Ter Elst in Steenhuffel
© gemeente Londezeel

School Ter Elst onthardt speelplaats en laat leerlingen dromen onder de bomen

maa 22 apr

Leerlingen van de gemeentelijke school Ter Elst in Steenhuffel kunnen voortaan ‘dromen onder de bomen’. De school vormde haar grijze, verharde speelplaats om tot een levendige, educatieve ruimte en nam daarvoor deel aan de projectoproep Natuur in je School 2022 van het Agentschap Natuur en Bos. Die weerhield het project ‘Dromen onder de bomen’ en ondersteunde de school met een subsidie van bijna 30.000 euro, goed voor 75 procent van de totale projectkosten.

De heraanleg van de speelplaats van Ter Elst focust op minder verharding door het gebruik van halfverharding en een betere regenwateropvang en -infiltratie. Naast het heraanleggen van de speelplaats zijn er ook infrastructurele werken uitgevoerd, zoals het aanpassen van ondergrondse rioleringen en het herstellen van afwatersystemen.

De vernieuwde speelplaats omvat een insectenhotel, een boomstam, een haagbeuk, planten en een speeltoestellen. De financiering van het speeltoestel werd deels verzorgd door de gemeente Londerzeel en deels door de ouderraad van de school. Ter Elst telt 175 leerlingen.

Een groene speelplaats voor basisschool Ter Elst in Steenhuffel