Met een druk op de knop wordt bedrijvenpark Stone in Londerzeel geopend

Bedrijvenpark Stone opent de deuren in Londerzeel: "Belangrijk voor lokale economie"

don 18 apr

In Londerzeel heeft het bedrijvenpark Stone de deuren officieel geopend. Stone is maar liefst twaalf voetbalvelden groot en biedt plaats aan een zeventigtal bedrijven. Het eerste daarvan is de VRT, dat er een nieuw captatiemagazijn opent. Tegen 2026 komt daar ook de nieuwe brandweerkazerne van Londerzeel.

Stone richt zich tot lokale en regionale bedrijven. Er is dan ook geen plaats voor grootschalige of vervuilende bedrijven. “We merken in Vlaams-Brabant dat bedrijfsterreinen schaars zijn en we willen vooral familiebedrijven in onze provincie houden,” zegt gedeputeerde Gunther Coppens (N-VA). “Dat is belangrijk voor onze economie en daar zal Stone een belangrijke rol in kunnen spelen.”

Uniek aan het nieuwe bedrijvenpark is dat 35 procent van de oppervlakte ingedeeld wordt als groenzone. Op die manier wordt er rekening gehouden met de biodiversiteit, maar ook met de buurt.

“Het project had wel wat voeten in de aarde, omdat omwonenden bezorgd waren over de impact. Bij alle stakeholders kwam dan ook snel het besef dat er een evenwicht nodig is,” aldus burgemeester Conny Moons. “We bevinden ons tussen het Pilatusveld en de Mechelsestraat. Dat zijn twee residentiële omgevingen, maar net door die groene buffer sluiten we die wijken af van het bedrijvenpark,” legt Kim Heungens van Groep Bouwen uit.

Bedrijventerrein Stone in Londerzeel