mathilde_vilvoorde.jpg

Mathilde (105) oudste inwoner van Vilvoorde

maa 22 jul 2019

Het was feest vandaag in het welzijnscentrum Rietdijk in Vilvoorde. Mathilde Peetermans werd er vandaag in de bloemetjes gezet. Gisteren, op de nationale feestdag, werd ze 105 jaar. Mathilde is daarmee de oudste inwoner van de stad Vilvoorde.

Mathilde werd op 21 juli 1914 geboren in Zoutleeuw in een gezin met vijf kinderen. Na enkele jaren verhuisde het gezin naar Mechelen. Mathilde trok nadien naar Brussel. Ze ging aan de slag als dienstmeid bij een dokter waar ze ook inwoonde.

Sinds 2016 woont Mathilde in het welzijnscentrum Rietdijk in Vilvoorde, kort bij haar twee dochters die beiden in Vilvoorde wonen. In het welzijnscentrum staat ze bekend als een fervente muziekliefhebber en is ze altijd te vinden voor een spelletje Rummikub met haar medebewoners.

Vandaag werden de bewoners voor de verjaardag van Mathilde getrakteerd op een dessertenbuffet. Mathilde kreeg ook een met smakelijke streekproducten van de stad Vilvoorde, een medaille van de provincie Vlaams-Brabant en felicitaties van de Koning en de Koningin. De 105-jarige ondertekende eveneens het Gulden Boek van de stad.