Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Meise beloond voor veilig verkeersbeleid

Meise beloond voor veilig verkeersbeleid

Meise kreeg donderdagavond het SAVE-label uit handen van de Ouders van Verongelukte Kinderen voor de inspanningen die de gemeente levert op het vlak van verkeersveiligheid. Een primeur in Vlaams-Brabant. 

Meise krijgt als zevende gemeente in Vlaanderen het SAVE-label. Vier jaar lang werkte Meise in overleg met Ouders van Verongelukte Kinderen aan een actieplan om de wegen verkeersveiliger te maken. “In dat actieplan is er veel aandacht voor de bescherming van de zwakke weggebruiker”, zegt schepen voor mobiliteit Willy Kerremans. “We hebben we de zone-30 ingevoerd in onze dorpscentra. De vrachtwagens moeten daardoor ook het centrum vermijden. Een tweede actiepunt is sensibiliseren. En daarin worden we bijgestaan door onze politie”, verduidelijkt Kerremans.

Verkeersveiligheid ligt schepen Kerremans nauw aan het hart. In 2003 verloor hij zijn 17-jarige zoon toen een roekeloze chauffeur hem in Kapelle-op-den-Bos aanreed. Ook de komende jaren blijft Meise inzetten op verkeersveiligheid. “En dan gaat het niet altijd over de snelheids- of alcoholproblematiek. Zo gaan we ook intensiever controleren op het rijden onder invloed van drugs en de gordeldracht”, besluit Kerremans.

De gemeente krijgt het SAVE-label voor één jaar, nadien wordt het verkeersbeleid opnieuw geëvalueerd.