merckx_eddy.jpg

Meise zoekt sponsors voor Merckx-kunstwerk

vrij 7 nov 2014

Meise wil het kunstwerk dat Paul Gregoir maakte van wielerlegende Eddy Merckx aankopen. De gemeente  is daarom op zoek naar sponsors.  

Drie jaar lang werkte kunstenaar Paul Gregoir uit Meise aan dit eerbetoon voor zijn goede vriend : wielerlegende en baron Eddy Merckx. “Het kunstwerk beeldt een wedstrijd uit met steile hellingen en afdalingen met haarspeldbochten. Het is het verhaal van een renner die klein begint en groot eindigt”, verduidelijkt Gregoir. 

Het kunstwerk dat de wielerlegende vereeuwigt, staat nu nog in de tuin van de kunstenaar. Meise wil het aankopen om het op een openbare plaats te zetten. Maar dan moet de gemeente 50000 euro ophoesten en dat geld is er momenteel niet.  Daarom wil de gemeente het laten financieren door sponsors. 

“In juni volgend jaar hopen we het geld bij elkaar te hebben want dan is het de zeventigste verjaardag van Merckx”, zegt schepen van Cultuur Marcel Belgrado.  “Ik ben alvast even komen piepen”, glimlacht Eddy Merckx.  “Normaal krijgen legendes zo’n monument als ze dood zijn.  Ik heb dus geluk en het doet me enorm veel plezier”, glimlacht de wielerlegende.