ongeval_pepingen.png

Meisje (17) overleden na ongeval met vluchtmisdrijf in Pepingen

zon 23 nov 2014

In Pepingen is de voorbije nacht een meisje van 17 uit deelgemeente Beert overleden na een aanrijding ter hoogte van het gemeentehuis.  De dader pleegde vluchtmisdrijf maar is intussen opgepakt.

De aanrijding gebeurde rond 1u vannacht toen het meisje de Ninoofsesteenweg overstak na een bezoek aan een café recht tegenover het gemeentehuis.  Verschillende getuigen hadden een wagen aan een hoge snelheid horen voorbij razen gevolgd door een doffe klap.  Vrij snel werd duidelijk welk drama zich had voorgedaan.  De hulpdiensten probeerden het meisje nog te reanimeren maar overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf maar een getuige had na het ongeval een zwaar beschadigde auto zien rondrijden die voldeed aan de beschrijving van de getuigen uit het café.  Op basis daarvan kon de verdachte enkele uren later gearresteerd worden.  Het gaat om een man van 33 uit Aalst die geen onbekende is voor het gerecht.

De man is intussen voor de onderzoeksrechter geleid.  Die besliste om de man aan te houden.  Het is nog niet duidelijk of de bestuurder onder invloed reed van drugs of alcohol.