Met de fiets van Lennik naar India

maa 13 apr 2015
14000 kilometer fietsen van Lennik naar India. Dat is het avontuur waar Lennikenaren Guido Vermeir en Agnes Vereertbrugghen deze week aan beginnen. Met de fietstocht maken ze de omgekeerde reis van hun twee Indische adoptiekinderen.
 

Nog zes dagen en dan beginnen Guido Vermeir en Agnes Vereertbrugghen uit Lennik aan het grootste avontuur van hun leven. Vanuit hun thuisgemeente willen ze naar India fietsen, het geboorteland van hun adoptiekinderen. 
 
'Het is onze grote droom die we gaan waarmaken, van in Lennik naar India fietsen en de verschillende culturen tussen de landen overbruggen,' vertelt Agnes. 'We willen zien welke culturen onze kinderen overbrugd hebben toen ze naar België kwamen.
 
Het tweetal zoekt bewust alternatieve wegen op, ook al moet het op die manier meer kilometers rijden. Het is de bedoeling om door zo veel mogelijk dorpjes te fietsen en bij de lokale bevolking te slapen. 
 
Guido en Agnes rijden voor het goede doel. Alle opbrengsten gaan naar Wannakam, een organisatie die zich ontfermt over de armste bewoners van India. Ze hopen tegen Kerstmis in India aan te komen.