de_block_maggie5.png.jpg

Minister De Block slachtoffer van oplichting op Facebook

woe 24 jun 2015

Een crimineel heeft zich op Facebook uitgegeven voor Maggie De Block en probeert via een fanpagina mensen honderden euro’s lichter te maken. De minister uit Merchtem heeft intussen een klacht ingediend. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Op Facebook zijn er verschillende profielen en fanpagina’s van Maggie De Block. Een beheerder van een Franstalige fanpagina nodigt de volgers uit om mee te werken aan een nieuwe cel die mensen in nood helpt. Wie daarop ingaat krijgt een mail van ene zekere Roger Bettencourt. Daarin staat dat mensen in nood tussen de 5.000 en de 30.000 euro kunnen krijgen als ze een verzekering afsluiten. De kosten die daaraan verbonden zijn, zijn voor rekening van de volgers. Een exact bedrag wordt er niet genoemd maar het kabinet van De Block vreest dat het al gauw om enkele honderden euro’s kan gaan.

De minister roept nu op om zeker niet in te gaan op het voorstel en heeft ook een klacht ingediend tegen de beheerder van de bewuste pagina. “Dit is echt oplichterij want ik zit helemaal niet op Facebook”, aldus de minister in Het Laatste Nieuws. De neppagina werd intussen verwijderd.