Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Moederbedrijf Brantano vraagt faillissement aan

Moederbedrijf Brantano vraagt faillissement aan

FNG, het moederbedrijf van Brantano en Fred & Ginger, vraagt het faillissement aan. De banken geloven niet meer in de reddingspoging van Dieter Penninckx, de ex-topman van het bedrijf. In onze regio heeft FNG negen winkels van Brantano en één Fred & Ginger.

De keten kampt met een schuldenberg van 260 miljoen euro. Dieter Penninckx probeerde de voorbije dagen enkele ondernemers te overtuigen om een doorstart te maken met de Benelux-activiteiten van de keten, maar de banken hebben geen geloof in het plan. Na dat nieuws kondigde FNG op een bijzondere ondernemingsraad vanochtend het faillissement aan van de activiteiten in België. 

In onze regio heeft de keten negen Brantano-winkels, namelijk in Halle, Dilbeek, Grimbergen, Londerzeel, Merchtem, Overijse, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat en Wemmel. In Halle is er ook een winkel van Fred & Ginger. “De FNG-groep drukt hierbij de hoop uit dat deze onvermijdelijke stap niet het einde betekent voor de volledige activiteiten van de groep”, luidt het in een persbericht.