Museumtuin Gaasbeek weer open, nu nog vrijwilligers vinden

woe 2 mei 2018

Sinds gisteren opende de Museumtuin, in de schaduw van het kasteel van Gaasbeek, weer de deuren voor het grote publiek. Het Agentschap Natuur en Bos, dat instaat voor het onderhoud van de Museumtuin, is nog op zoek naar vijwilligers om in de tuin te gidsen en toezicht te houden.

De Museumtuin van het Kasteel van Gaasbeek is open sinds gisteren en dat blijft zo tot en met eind oktober. De Museumtuin werd 22 jaar geleden geopend naar het voorbeeld van de grote kasteeltuinen uit de 18de en de 19de eeuw. In de tuin vallen de hovernierskunsten van onze Belgische tuinders te bewonderen. Je vindt er een schitterende collectie vergeten groenten en fruit en verder bevat de Museumtuin de grootste collectie leifruit van Europa.

Sinds vorig jaar is de Museumtuin een seizoen lang open voor het grote publiek, maar dat kan niet zonder de steun van vrijwilligers. Daarom doet het Agentschap Natuur en Bos weer een beroep op mensen die tijdens het weekend vrijwillig willen gidsen of een oogje in het zeil kunnen houden. Vrijwilligers krijgen eerst een kleine opleiding van een ervaren gids.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via museumtuin@vlaanderen.be