Negeert politie Kapelle-op-den-Bos rood licht?

din 9 jun 2015

Op sociale media circuleert een filmpje waarin te zien is hoe een combi van de lokale politie in Kapelle-op-den-Bos een rood stoplicht negeert. “Toch hebben de agenten geen overtreding begaan”, zegt de korpsleiding. 

Het was een inwoner van Kapelle-op-den-Bos die de feiten registreerde met een dashcam. In het filmpje is te zien hoe de politie door het rood rijdt in de Mechelsestraat. Daar stond een tijdelijk verkeerslicht omdat het verkeer er beurtelings over één rijstrook moet door de werkzaamheden aan de nabijgelegen basisschool.

Het filmpje lokte heel wat negatieve reacties uit op sociale media. Maar volgens de korpschef Alain Meert hebben de agenten geen fout gemaakt ook al maakten ze geen gebruik van de sirene. In een reactie in de krant Het Laatste Nieuws verduidelijkt de korpschef dat de wagen al voorbij het rode licht stil stond en van de collega’s in een ander voertuig links instructies krijgt om door te rijden. Omdat ze niet kunnen zien of het licht op rood of groen staat en de tegenliggers stil staan, besluiten de agenten om door te rijden. “Er werd dus geen overtreding begaan. Er volgen dan ook geen sancties.”, aldus Meert in de krant. (Beelden: YouTube.com)