ternat_gemeentehuis.jpg

Nieuw circulatieplan en autoluwe markt in Ternat

don 19 feb 2015

Ternat overweegt om de verkeerscirculatie in de gemeente anders te organiseren. Door in heel wat straten enkel eenrichtingsverkeer toe te laten en de markt autoluw te maken moet er meer ruimte komen voor de zwakke weggebruikers. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Voor een definitief mobiliteitsplan is het nog even wachten tot alle werkzaamheden in de stationsomgeving en rond het gemeentehuis zijn afgewerkt. “Toch start Ternat binnen enkele weken al met een proefproject dat nadien zal geëvalueerd worden door een studiebureau. Op basis daarvan zal een mobiliteitsplan ontwikkeld worden”, zegt schepen Van Cauwelaert (Sp.a-Groen). 

Het nieuwe circulatieplan dat de mobiliteitsdienst van de gemeente heeft ontwikkeld omvat alvast enkele ingrijpende veranderingen. Zo wordt het Marktplein gedeeltelijk autovrij. Dat moet ruimte creëren voor terrassen en de zwakke weggebruiker. De parking wordt ook herschikt en zal nog enkel kunnen gebruikt worden voor kortparkeren.

Voorts zal er in heel wat straten enkel eenrichtingsverkeer toegelaten worden. Daardoor komt er ruimte vrij voor brede fietspaden. Volgens schepen Van Cauwelaert zou het nieuwe circulatieplan nog voor de zomer ingevoerd worden.