Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuw secretariaat voor brandweerzone West moet problemen verhelpen

Nieuw secretariaat voor brandweerzone West moet problemen verhelpen

Hans Bonte, de voorzitter van de brandweerzone Vlaams-Brabant West, betreurt de stakingsaanzegging die de christelijke vakbond heeft ingediend. Maar het brandweercollege heeft begrip voor de problemen en belooft wat te doen aan de personeelsverzuchtingen. Er komt onder meer een nieuw secretariaat in Vilvoorde dat de administratieve achterstand moet wegwerken. Dat laat Bonte weten in een persbericht.

De christelijke vakbond bij de brandweer heeft een stakingsaanzegging voor onbepaalde duur ingediend. Volgens het ACV is de lang aangekondigde brandweerhervorming in de brandweerzone Vlaams-Brabant West voor het personeel uitgedraaid op een nachtmerrie.

“Brandweerlui worden niet correct betaald, ontvangen slechts een voorschot, krijgen niet het correcte bedrag aan maaltijdcheques en moeten langer wachten op hun vakantiegeld in vergelijking met vroeger”, aldus Nele Massaer van het ACV gisteren in het nieuws op RINGtv.

“We hebben begrip voor de verzuchtingen”, zegt Bonte in een reactie. “We zullen ook alles in het werk stellen om alle administratieve problemen zo snel mogelijk de wereld uit te helpen. Daarom zal er in Vilvoorde een volwaardig secretariaat opgericht worden. Hiervoor worden zeven nieuwe personeelsleden in dienst genomen”, aldus Bonte namens het brandweercollege. 

Intussen breidt het protest zich uit naar de rest van het land. De liberale vakbond heeft immers een actie- en stakingsaanzegging ingediend voor het hele land. (Lees ook: 'Protest tegen brandweerhervorming breidt uit')