Nieuw woonproject aan vijver Essenbeek

maa 25 jan 2016

Er werd een bouwaanvraag ingediend voor een nieuw woonproject aan de vijver van het Warandepark in Essenbeek (Halle). Ditmaal liggen er plannen op tafel voor 18 assistentiewoningen. Wellicht zal het actiecomité ‘Red De Vijver’ opnieuw bezwaar indienen.  

Al meer dan tien jaar lang probeert projectontwikkelaar NJA op z'n eigendom langs de Kasteelstraat in Essenbeek te bouwen. De plannen voor 60 assistentiewoningen werden in 2014 na veel protest vernietigd door de Raad van State omdat het gebruikte gewestplan onwettig tot stand kwam. Nadien werd een bouwaanvraag ingediend voor 11 woningen. Maar ook die plannen werden naar de prullenmand verwezen.

Bouwpromotor NJA bleef echter niet bij de pakken zitten en ontwikkelde via dochtermaatschappij La Residence intussen nieuwe plannen, ditmaal voor 18 assistentiewoningen. Er wordt een gebouw voorzien met 3 bouwlagen. Op het gelijkvloers worden een restaurant, cafetaria en een fitness- en welnessruimte voorzien. Daarboven zouden de 18 assistentiewoningen ingericht worden.

Het openbaar onderzoek loopt nog tot 6 februari en zoals te verwachten zal het actiecomité Red De Vijver opnieuw bezwaar indienen tegen het project. Dat actiecomité wil dat het zicht op de vijver behouden blijft ook al bevindt de site zich in een woonzone.