van_deurzen_1_weyts.png

Nieuw woonzorgcentrum in Beersel

vrij 19 sep 2014

In Beersel werd de eerste steen gelegd van het Qaly-woonzorgcentrum in aanwezigheid van Vlaams minister van Welzijn Vandeurzen en burgemeester Vandaele.  Tegen 2016 moeten hier 42 serviceflats komen. En ze komen geen moment te vroeg, want op één na zijn alle flats al verkocht.

De eerste steenlegging is het officiële startschot voor het Qaly-woonzorgcentrum. Aanvankelijk kende het project tegenkanting van buurtbewoners omdat het te dicht bij de achterliggende woonwijk zou komen. Maar die plooien lijken nu gladgestreken.

 Naast 42 serviceflats wordt hier ook een wellness-centrum , een fitness en crea-shop neergepoot. “In totaal zal zo’n 1000 vierkante meter gebruikt worden om de mensen te activeren”, zegt initiatiefneemster Lieve Verplancke uit Beersel. En dat moet de kwaliteit van woon- en zorgcentra opkrikken. Een uitdaging ook voor de nieuwe Vlaamse Regering. “Dit is inderdaad een mooi voorbeeld van hoe een woonzorgcentrum er in de toekomst moet uitzien”, zegt minister Van Deurzen.  “Bovendien werd het perfect geïntegreerd in de omgeving en in het groen”.  Het Qaly-project zal ook zo'n 80 nieuwe banen opleveren