Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe fietsbrug moet centrum van Vilvoorde beter met Brucargo verbinden

Nieuwe fietsbrug moet centrum van Vilvoorde beter met Brucargo verbinden

In Steenokkerzeel starten vandaag de bouw van een nieuwe fietsbrug over de Haachtsesteenweg. De werken zullen enkel wat verkeershinder voor fietsers veroorzaken. Tegen het voorjaar van  2022 moet de fietsbrug klaar zijn. “Door de brug is er een betere verbinding tussen het centrum van Vilvoorde en de bedrijvenzone van Brucargo”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Dagelijks pendelen er veel werknemers tussen Vilvoorde en Brucargo. Maar met de fiets zijn de opties vandaag beperkt. Daar komt straks verandering in. “Na de inhuldiging enkele maanden geleden van de verbinding tussen de fietssnelweg F3 Brussel-Leuven en de passagierszone van Brussels Airport, zal binnenkort ook de cargozone van onze luchthaven worden voorzien van een verbinding met de fietssnelweg F214 en de aangrenzende fietspaden. Zo kan ook wie in de cargozone werkt, makkelijk met de fiets naar het werk komen”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport.

De brug, zo’n 40 meter lang, wordt momenteel aan elkaar geknutseld in een atelier. Voor de brug met grote hijskranen over de Haachtsesteenweg kan worden getild, moet er onder meer nog   groenwerken aangevoerd worden om de schuine helling naast de weg op te hogen. Daarna worden de fietspaden aangelegd die aansluiten op de nieuwe brug.  Fietsers en van en naar Melsbroek volgen tot het einde van de werken een korte omleiding via de Steenwagenstraat. Het autoverkeer op de Haachtsestesteenweg zal weinig hinder ondervinden van de werken.