Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe Randkrant in de bus maar niet in elke bus

 

Nieuwe Randkrant in de bus maar niet in elke bus

Deze week viel de eerste Randkrant in de bus na de besparingen die de Vlaamse overheid VZW De Rand heeft opgelegd. De krant wordt voortaan elke maand nog slechts in de helft van de Vlaamse rand verdeeld. “Maar op de kwaliteit en de inhoud wordt niet bespaard”, zegt hoofdredacteur Geert Selleslach.

Vorig jaar besliste de Vlaamse regering dat VZW De Rand fors moet besparen. Daardoor wordt het werkingsbudget van het gratis maandblad met 42% teruggeschroefd of zo’n 220.000 euro per jaar. En dit heeft zo z'n gevolgen. De editie van januari werd alvast geschrapt en is er een nieuw verdeelsysteem. "Zo krijgt de westelijke kant, van Meise naar Sint-Genesius-Rode, het februarinummer. Het nummer dat in maart verschijnt zal verdeeld worden in de oostelijke kant, dus van Grimbergen tot Hoeilaart”, verduidelijkt hoofdredacteur Geert Selleslach.

Maar je kan elke maand de nieuwtjes uit de rand nog altijd blijven opvolgen. Zo kan je de RandKrant ook terugvinden in de cultuur- en gemeenschapscentra. En er is nog altijd de website, randkrant.be, die uitgebreid én vernieuwd is. 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.