Nieuwe verdachte in miljoenenroof Zaventem door getuigenis 17-jarig meisje

woe 8 apr 2015

Door de getuigenis van een minderjarig meisje zit twee jaar na de miljoenenroof op Zaventem een nieuwe verdachte vast. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De tiener vertelde volgens de krant tegen jeugdwerkers dat ze het niet normaal vond dat ze in het holst van de nacht uit haar bed was gehaald om voor de vriend van haar mama diamanten uit dozen te halen en in zakjes te steken.   

Volgens het gerecht gaat het om één van de acht mannen die zich tijdens de overval op de tarmac uitgaven voor een eliteteam van de politie. Met machinegeweren dwongen ze het luchthavenpersoneel om een lading diamanten met bestemming Zürich over te laden in hun Mercedes-busje. Waarde: zo’n 37 miljoen euro.

De verdachte zat al even vast na de roof maar bij gebrek aan bewijsmateriaal werd hij vrijgelaten. Door de getuigenis van de minderjarige tegen een jeugdwerker over haar thuissituatie, werd de man opnieuw opgepakt. (Lees ook: 'Nieuwe verdachte opgepakt in miljoenenroof Zaventem') De raadkamer heeft z’n aanhouding gisteren met een maand verlengd.