Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ninoofsesteenweg minder lang dicht dan verwacht

Ninoofsesteenweg minder lang dicht dan verwacht

De Ninoofsesteenweg in Roosdaal gaat maar één in plaats van 3 maanden dicht. Aan de pas heraangelegde steenweg moeten alweer herstellingswerken gebeuren, maar die zullen dus minder lang duren dan aanvankelijk gedacht. 

Gedurende anderhalf jaar werd aan de Ninoofsesteenweg gewerkt om de baan over een afstand van 2 kilometer veiliger te maken voor autobestuurders en voor fietsers en voetgangers. De werken werden vorig jaar beëindigd maar al snel drongen zich herstelwerken op:op een gedeelte van het wegdek deden zich verzakkingen voor en die moesten dringend worden aangepakt. Oorzaak van de problemen is een beek die onder de weg loopt en voor onstabiliteit zorgt, waardoor mogelijk scheuren in het wegdek kunnen ontstaan. 

Normaal zouden de werken tot eind april duren maar, tot grote tevredenheid van de lokale bewoners en handelaars, wordt dat nu minder lang. Bij de start van de werken gisteren, liet het Agentschap Wegen en Verkeer weten dat de werken 'slechts' tot 15 februari zullen duren. Tijdens de duur van de werken wordt het verkeer over een beperkt aantal rijstroken geleid, wat de nodige hinder met zich kan brengen.