affligem_bier.png

Onderzoek naar oplichters die brouwerij Affligem zogezegd zouden kopen

zat 28 dec 2019

Het parket van Halle-Vilvoorde onderzoekt een oplichtingszaak waarbij twee mannen in het totaal 7,6 miljoen euro buit maakten bij 94 slachtoffers. Een man uit Opwijk troggelde samen met een kompaan het geld af van mensen die hij kende, met de belofte dat hij de oude brouwerij van Affligem terug zou kopen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Eén van de twee verdachten in de oplichtingszaak is een telg van de bierbrouwersfamilie in Opwijk. Eerder verkocht hij met een vennoot de brouwerij Affligem aan de Nederlandse biergigant Heineken. Vervolgens troggelde hij bij 94 mensen heel wat geld af met de belofte dat hij steenrijk kon worden door de brouwerij terug te kopen, maar daar eerst wel investeringsgeld voor nodig had. Onder de slachtoffers zijn er familieleden en ook paters van de Abdij van Affligem en de Abdij van Grimbergen.

Volgens de speurders had de man een kompaan die eerder al veroordeeld werd en een meesteroplichter wordt genoemd: Hans Velle. De man uit Opwijk zegt dan ook zelf het slachtoffer te zijn van Velle. Beide mannen zijn in verdenking gesteld voor oplichting en wachten hun proces af met een enkelband.