xtc2.jpg

Ook in beroep zware straffen voor drugsbende Vilvoorde

8 jaar geleden

Drie kopstukken van een drugsbende die in laboratoria in Chimay en Vilvoorde op gigantische schaal MDMA (methyleendioxymethamfetamine) aanmaakten, hebben voor het Brusselse hof van beroep opnieuw zware celstraffen gekregen. Het hof zag geen reden om hun straffen te verminderen en veroordeelde de drie kopstukken tot 15, 10 en 8 jaar cel. 

In de zomer van 2013 rolde de gerechtelijke politie van Asse na maandenlang onderzoek een drugsbende  op die de grondstof voor xtc aanmaakte. Dat gebeurde in twee laboratoria die waren ondergebracht in loodsen in Vilvoorde en Chimay. Bij de inval werd meer dan twee ton methyleendioxymethamfetamine in beslag genomen, de grootste vangst ooit in West-Europa.

Uiteindelijk werden twaalf beklaagden door de correctionele rechtbank veroordeeld tot celstraffen tussen 1 en 15 jaar cel. Vier tekenden beroep aan. Maar voor drie van hen leverde dat geen strafvermindering op. Enkel de vierde beklaagde kreeg nu 6 in plaats van 8 jaar. Het gaat om de landbouwer die zijn loods in Chimay ter beschikking had gesteld van de bende