witse_school_halle2.jpg

Ook Halle geeft voorkeur aan nieuwe school op Albertsite

din 20 jan 2015

In Halle zal de vroegere school op de Albertsite in de Sint-Rochuswijk misschien opnieuw de deuren open. De voorbije jaren fungeerde de school als decor voor de VRT-serie Witse.

De school deed acht jaar dienst als politiecommissariaat van de tv-serie Witse. Maar sinds de opnames werden stopgezet, staat de school op de hoek van de Alberstraat en de Halleweg leeg. Twee jaar geleden besliste de stad om de gebouwen te verkopen. Gevreesd werd dat de gebouwen in handen zou komen van een projectontwikkelaar die er wellicht een appartementsblok zou neerpoten.

“Maar de stad heeft nu beslist om de gebouwen te verkopen aan een onderwijsinstelling omdat er een capaciteitsprobleem is in de Halse scholen,”, dat heeft schepen Michel Bellemans bevestigd aan RINGtv.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"24976","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"396","width":"610"}}]]

Kostprijs 1,6 miljoen euro

Er is alvast interesse van vzw De Winde, een groep van leerkrachten die graag alternatief onderwijs wil geven in de Halse Sint-Rochuswijk. De stad Halle is het onderwijsproject van de vzw genegen. Maar dan moet De Winde wel zo’n 1,6 miljoen euro ophoesten voor de aankoop van de gebouwen. Dat is de schattingsprijs van de school. Voorts moet de vzw extra middelen voorzien om de gebouwen te renoveren.

Volgens schepen Bellemans is dat een haalbare kaart met de extra middelen die Halle krijgt van de Vlaamse overheid om de acute capaciteitsnood in het onderwijs weg te werken. Maar ook het vrij onderwijs en het gemeenschapsonderwijs hebben al interesse getoond in de subsidies. Deze week zullen alle betrokken partijen rond de tafel zitten en zullen alle projecten, die in aanmerking komen voor een subsidie, besproken worden. Daar zal snel duidelijk worden of de Albertschool opnieuw de deuren zal kunnen openen.