Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ook in onze regio arrestaties in onderzoek sociale dumping

Ook in onze regio arrestaties in onderzoek sociale dumping

In een grootschalig onderzoek naar sociale dumping zijn in het totaal acht arrestaties verricht, onder meer in onze regio. Dat melden een aantal kranten. Verschillende zaakvoerders van bouwbedrijven zouden via schimmige constructies Roemeense werknemers naar ons land hebben gehaald.

Via die constructies zouden de zaakvoerders de Europese en nationale wetgeving rond sociale zekerheid en arbeidsomstandigheden met de voeten getreden hebben. Voorafgaand aan de arrestaties werden eerder deze week zo’n dertig huiszoekingen uitgevoerd in België, Italië en Luxemburg. Naast de acht arrestaties zijn er ook 32 luxevoertuigen en 300.000 euro aan cash geld in beslag genomen.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.