kasteelhoeve_perk6.jpg

Opendeurdag kasteelhoeve van Perk

zon 22 maa 2015

Zondagmiddag opende de kasteelhoeve Hof te Veaux in Perk de deuren voor het grote publiek. Dat was een unieke kans om kennis te maken met dit prachtig stukje erfgoed en het waardevolle natuurgebied errond. 

 

De kasteelhoeve van Perk, een vierkantshoeve uit 1694, is al sinds 1962 niet meer bewoond. De hoeve en het prachtige natuurdomein waarin ze zich bevindt, maken deel uit van de Groene Vallei.

De vrijwilligers van de lokale Natuurpuntafdeling Machelen-Vilvoorde-Steenokkerzeel willen niet langer toekijken hoe dit unieke stuk erfgoed staat te verkommeren. Zij hebben hun zinnen gezet op de wederopstanding van de prachtige vierkantshoeve en omgeving in het domein van graaf de Lannoy van Perk.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"27628","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"404","width":"610"}}]]

Zondagmiddag organiseerde Natuurpunt MaViSt een wandeling in het domein en de kasteelhoeve van Perk. Natuurpunt wou aan de bezoekers tonen hoe het vroeger was en hoe het in de toekomst zou kunnen zijn. 

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"27629","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"689","width":"525"}}]]

Wij stuurden ook een reporter naar de kasteelhoeve, haar verslag zie je maandagavond in het nieuws van RINGtv.

 

Foto's: Natuurpunt MaViSt