Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opgepakte minderjarigen vrijgelaten door plaatsgebrek in jeugdinstelling

Opgepakte minderjarigen vrijgelaten door plaatsgebrek in jeugdinstelling

De zes minderjarige verdachten die afgelopen weekend werden opgepakt in het kader van een drugsonderzoek in Londerzeel en Meise, zijn vrij onder voorwaarden wegens plaatsgebrek in een jeugdinstelling. Zij kregen onder meer een contactverbod en huisarrest opgelegd. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde.

Afgelopen weekend werden zeven huiszoekingen uitgevoerd in Londerzeel, Meise en Grimbergen. De actie kwam er na weken speurwerk van de lokale politiezone KLM in een drugsonderzoek. Bij de huiszoekingen werd er onder andere cash geld, cannabis, hasj en xtc aangetroffen. Acht verdachten werden opgepakt, waaronder zes minderjarigen. 

De zes minderjarige verdachten, die ook betrokken zouden zijn geweest bij enkele massale vechtpartijen in Londerzeel en Meise, werden ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. Die heeft hen allemaal vrijgelaten onder voorwaarden, onder andere door plaatsgebrek in een jeugdinstelling. Gisteren raakte ook al bekend dat de twee meerderjarige verdachten door de onderzoeksrechter werden vrijgelaten onder voorwaarden.