Optocht van atletiekliefhebbers tegen afbraak Koning Boudewijnstadion

zon 26 jul 2015

De Vlaamse en Waalse Atletiekliga houden vanmiddag een optocht om te protesteren tegen de afbraak van het Koning Boudewijnstadion. Daar vindt dit weekend het Belgische Kampioenschap Atletiek plaats. 

Toekomst van Belgische atletiek in gevaar

"Ons nationaal atletiekstadion wordt bedreigd met afbraak. Hierdoor verdwijnt niet alleen de snelste Belgische piste en heel wat atletiekgeschiedenis, maar ook heel wat toekomstmogelijkheden voor de Belgische atletiek." Met die niet mis te verstane boodschap hoopt de Vlaamse Atletiekliga haar leden en sympathisanten aan te sporen om straks mee te protesteren.

Wat de atletiekliga's nog het meeste tegen de borst stuit, is dat de meest prestigieuze atletiekwedstrijd van het land, de Memorial van Damme, vanaf 2020 dreigt te verdwijnen. Er is immers nog altijd geen alternatieve locatie gevonden.

Protestmars tegen afbraak

Dit weekend verzamelen veel atleten en hun supporters in het stadion voor het Belgisch Kampioenschap atletiek. Daarom willen de Vlaamse en Waalse atletiekliga's van de gelegenheid gebruik maken om zo veel mogelijk mensen te mobiliseren voor een protestmars. 

De optocht start om 16u20 voor het Konig Boudewijnstadion.